Asigurări de călătorie

Trip Tour vă recomandă două tipuri principale de asigurări – storno și medicală. Aceste tipuri de asigurări nu sunt obligatorii pentru turiști, însă le recomandăm pentru a vă bucura de o vacanță lipsită de evenimente neplăcute.

Cu un astfel de pachet turistul nu va avea probleme în cazul anulării călătoriei, în situaţia unei îmbolnăviri sau accidentări pe parcursul călătoriei.

CE EVENIMENTE SUNT ACOPERITE DE CĂTRE ACESTE ASIGURĂRI?

Asigurarea storno este ideală în momentul anulării călătoriei din motive precum: îmbolnăvire gravă bruscă, accident sau decesul persoanei asigurate sau a unuia dintre membrii familiei acesteia (soţ/soţie, copii, părinţi, fraţi sau surori), concedierea neaşteptată de către angajator, proprietatea a fost spartă de hoți, primirea unei citaţii de prezentare la tribunal (la un termen stabilit în perioada cǎlǎtoriei).

În caz de accidente pe timpul vacanței: costuri de căutare şi salvare, compensaţie în caz de deces, invaliditate.

Din punct de vedere medical, sunt acoperite costurile de spitalizare şi tratamente medicale de urgenţă în țara în care vă aflați în vacanță, repatriere, transportul asiguratului la domiciliu, transportul de urgenţă (în caz de necesitate medicală sau după 3 zile de spitalizare).

CÂT TIMP SUNT ASIGURAT?

Trebuie să știți că există și o perioadă maximă asigurată, în jur de 90 zile/călătorie (perioadele variază în funcție de asiguratori) și nu se pot încheia polițe în prelungire.

CARE ESTE VALOAREA PENTRU CARE SUNT ASIGURAT?

Din nou depinde de firmele de asigurare. Ele variază în funcție de tipul poliței (storno sau medicală și în funcție de eveniment). De exemplu, în cazurile medicale sumele se pot situa între 100.000-130.000 ron/individ sau în caz de accidente 20.000-45.000 ron.

CÂT MĂ COSTĂ O ASIGURARE?

Un pachet de asigurări storno și medicală pentru 8 zile de vacanță petrecute în Europa vă va costa 46 ron, iar o asigurare simplă medicală doar 35 ron.

CÂND POT ÎNCHEIA O ASTFEL DE POLIȚĂ?

Agenția Trip Tour vă recomandă să încheiați polițele odată cu achiziționarea pachetului de călătorie. Însă, aveți opțiunea să cumpărați o poliță și după acest moment.

Notă! Dorim să vă atragem atenția asupra faptului că în primele 10 zile de la achiziționare nu sunteți acoperit în cazul evenimentelor neprevăzute.

DORESC SĂ PLEC ÎN VACANȚĂ CU MAȘINA PERSONALĂ. EXISTĂ ASIGURARE SPECIALĂ PENTRU MAȘINĂ?

Pentru turiștii care doresc să plece în vacanță cu mașina personală, le recomandăm asigurarea Auto Asistență.

Protecția prin asigurare se extinde asupra autoturismelor, motocicletelor, locuințelor mobile (rulote, vehicule - locuință) și vehiculelor care nu sunt folosite în scop comercial, sunt înmatriculate pe numele persoanei asigurate (nu mașini închiriate) și nu au o vechime mai mare de 10 ani.

Notă! Perioada maximă asigurată este de 31 zile/călătorie (nu se pot încheia poliţe în prelungire), iar prețul variază în funcție de numărul zilelor sejurului dumneavoastră (22-135 ron).